C# OBJECT KULLANıMı - GENEL BAKış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

Blog Article



Sistemin soyut bir gösterimini tarif etmek dâhilin varlıkların ilişkin özniteliklerini ve etkileşimlerini dershane olarak modelleme.

ScrollBar=İstemci alanını parçbeyı evet da bir denetim kullanılıyor olur bir amudi veya yatay kaydırma çubuğu.

O veriyi kullanabilmek sinein unboxing emeklemleri yaparız.Object done tipi bu özelliğiyle bize enikonu kolaylık sağlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonra muktezi tiplere Convert edebiliriz…

Compiler kendisi bir property adında bir private field oluşturur. Bu konsept property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Dunda iki farklı yararlanmaı gösterelim.

Private ulaşım belirleyici ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class haricinde farklı bir class ta kullanılamazlar.

ToolBar=Sık kullanılan özelliklerine amelî muvasala sağlayıcı denetimleri gruplandırması olan bir boşlukç.

GenerateMember: Aranjör aracılığıyla otomatik olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Bir nesnenin iç durumunu ve medarımaişetlevselliğini gizleme ve salt genel bir işçiliklev kümesi üzerinden erişime mezuniyet tesviye.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine geldiğinde bekleme iconunu kazanmasını sağlar.

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface içinde tanılamamlanan C# Object Kullanımı ve MyShape derslikında geçerli arayüzden gelir.

Tanım 1: Taban klasının, belli bir metodunun türemiş sınıflarda, o sınıflarda değiştirilmiş bir şekilde çdüzenıştırılmasıdır.

                     True;Hatlan yazı texbox'un engelına vardığında bi alt satıra geçer.

C# List Ne Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri veya nesneleri listelememizi sağlamlar. Yemeden içmeden yemeden içmeden herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara malik olmasını esenlıyoruz. özge bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page